Laurence Bonnet

  • Biografie
  • Kunstwerken
  • Links

Laurence Bonnet

Frankrijk, 1966 –

Laurence Bonnet werd 1966 geboren in Parijs en groeide op in de licht- en kunststad.  Als zelfverklaarde outsider artist, zich onderscheidend van art brut en art singulier, is Laurence Bonnet volledig gewijd aan de kunst. Meer dan kunst is het een noodzaak, het lijkt alsof er een “cordon” is rond  haar en haar werk, zegt ze zelf. Sinds een aantal jaren woont en werkt Laurence in Montelieu, een kleine stad in Zuid-Frankrijk, de regio van de Tarn, nabij Carcassonne. Hier is ze dicht bij de natuur en haar elementen.

 

Ze werkt met verf, aquarel en pastelkrijt op papier en canvas in zeer uiteenlopende afmetingen, vaak in meerdere lagen. “ Ik schilder op het gevoel; ik voel de vormen en kleuren voor dat ik ze visualiseer”. Dit is verwant met technieken in de mediamieke en visionaire kunst. Vaste thema’s zijn de natuur en de kosmos, hierin bestaat meer leven dan men denkt. Laurence Bonnet creëert een hoogst bijzonder visionair universum, waarin personages, zielen, dieren, bloemen, planten vooral ook bomen in een droomachtige sfeer samenkomen.  Subtiele elementen komen er in voor die doen denken aan de beeldspraak van de vroeg-christelijke kunst. Haar fijne techniek , expressie en sterke kleuren maken van Laurence een zeer begenadigd kunstenares.

 

Ze participeerde al in vele galeries en instituten zoals zelfs in Moskou en China, alsook pedagogische ateliers. Werk van haar werd opgenomen in de collecties van musea Ceres Franco,  Art Spontanee Brussel, en het museum van Jogodina in Servie.

LA JUNGLE, 2021, houtskool op papier, 50x110 cm.

LE SACRIFICE, 2021, pastelkrijt op papier, 50x105 cm.

NO TITLE, 2020, aquarel inkt  op papier, 50x110 cm.

NO TITLE, 2020, olieverf  op papier, 50x110 cm.

NO TITLE, 2020, olieverf  op papier, 50x110 cm.

NO TITLE, 2020, pastelkrijt op papier, 50x110 cm

PAYSAGE ENCHANTEUR, aquarel inkt op papier, 50x110 cm.

VOYAGE AU BOUT DE MONDE, 2021,pastelkrijt op papier,50x110 cm.

 

Links