Seth Carus

  • Biografie
  • Kunstwerken
  • Referenties

Seth Carus

Seth Carus was een succesvolle videogame designer in Silicon Valley, toen een keerpunt zich voldeed in zijn leven en hij op de straten van San Franscisco kwam te leven, als dakloze en verslaafde. In 2018 kwam hij Raymond Weiss tegen, een ‘comics book’ verkoper, die regelmatig tekeningen van hem kocht en zijn verhaal optekende.

Tekenen deed Seth op papier of karton, meestal gevonden stukken op de straat, in winkels en vuilniscontainers. Zwart domineert als kleur, ook vanwege het gebrek aan middelen en de straatroof die hij regelmatig moest ondergaan, waarbij hij dan al zijn waardevolle bezittingen, waaronder ook zijn tekengerief, verloor. In zijn heel stripboek-achtig werk dat doet denken aan de Marvel comics over superhelden zoals Superman, wisselen personages zich af in min of meer karikaturale stijlen, begeleidt met uitgebreide teksten waarin hij commentaar geeft op de maatschappij en reflecteert over de ambiguïteit van zijn bestaan. Vier figuren komen steeds terug en zijn alter-ego’s van Seth: Justin Un-well, Daddy long legs, The man who walks the line between good and evil, en John Doe.

In 2019 begonnen ze aan een stripboek getiteld “Street life”, over het leven als dakloze, met het doel dit eens te publiceren, echter eind 2019 verdween Seth en overleed hij vermoedelijk aan een overdosis.

2018 DADDY LONG LEGS – SAN FRANSISCO FOREVER Pen op karton 20x27 cm.

2019 DADDY LONG LEGS Pen op papier 14x20 cm.

2018 JUST IN Pen op papier 20x27 cm.

 

Referenties

  • Raymond Weiss