T Marie Nolan

  • Biografie
  • Kunstwerken
  • Referenties

T Marie Nolan

USA, 1954

Marie groeide als achtste van 11 kinderen op in Connecticut, USA. Ze werkte lang met boeken, als mobiele biobliotheek, boekhersteller en verhalenvertelster. Ze werkt vanuit de kelder van een oude kerk in Hannibal Missouri, de thuisstad van Mark Twain, een andere grote verhalenverteller. Daar heeft ze haar studio en galerie, haar eigen heiligdom, aan de oever van de machtige rivier de Missisipi.

Typische werken bestaan uit acrylverf op hout. Materiaal wordt echter bij voorkeur gerecycled uit vuilnis en dumps, en dit is deel van het creatieve proces (“dumpster diving”). Marie is een typische autodidact. Onderwerpen zijn Adam en Eva, heiligen en zondaars, jazz en verschillende dieren in eenvoudige, naïeve en kleurrijke ensceneringen waarin veel symboliek, gelukkigheid en verlangen naar harmonie tussen mens en dier schuilt. Het zijn krachtige en hoopvolle narratieven.

In de loop van de jaren heeft zij een schare geïnteresseerden om haar heen verzameld. Ze stelt vaak tentoon op Folk art festivals, zoals Slotin Folk Fest, House of Blues and Nebraska.

2000-nu ENCHANTED DAY Acrylverf op hout 27x20 cm.

2019 RUNNING ALONG THE BEACH Acrylverf op hout 27x20 cm.

Referenties

  • Nolan outsider art